Emilie Conter wint U25 en Zoe Conter scoort opnieuw podiumplaats.

Emilie Conter wint U25 en Zoe Conter scoort opnieuw podiumplaats.

Op donderdag heeft de Ierse springruiter Darragh Kenny de WEF Challenge  Cup op zijn naam geschreven. In Wellington snelde Kenny voorbij de chrono van Andrew Ramsay en Lucas Porter, die later deze week zijn Nations Cup debuut maakt. 

Eind vorig jaar kreeg Darragh Kenny de Cartani-zoon, Carthano onder het zadel. Op donderdag won de Ier met de 13-jarige ruin in 63,67 seconden. Andrew Ramsay deed een goede poging Kenny de winst af te snoepen maar kwam meer dan een halve seconde tekort. De Amerikaan zette met Stranger (Stakkato) een tijd neer van 64,39 seconden, goed voor de tweede plaats.

Lucas Porter en Diamonte Darco (Unbelievable Darco) maakten de top drie compleet. Net buiten het podium volgde Ben Maher met de KWPN'er Ginger-Blue (Plot Blue) voor Sam Walker met Kel'Star du Vingt Ponts.

Zoe en Emilie Conter blijven prijzen verzamelen

Eerder plaatste Zoe Conter zich op het podium in de 1.40m amateur rubriek. Alonso Valdez Prado won met Acuero. Samen met Dawa de Greenbay Z (Diarado) sprong Conter foutloos naar de derde plaats.

Zus Emilie Conter hield de concurrentie achter zich in de 1.40m U25 rubriek. Samen met Legolas ter Wilgen (VDL Emmerton) won Conter van Claire Mc Kean met Isabelle en Emily Moffitt met Hilfiger van de Olmenhoeve.

Uitslag