Drie op drie voor Baerts, eerste overwinning van het weekend voor Clarys

Drie op drie voor Baerts, eerste overwinning van het weekend voor Clarys

In het Azelhof werd deze ochtend een 1m40 rubriek van de CSI2* competitie gereden. Bart Clarys kwam de afgelopen dagen al erg sterk voor de dag maar kon nog niet winnen. Daar kwam deze ochtend veranderd in: hij sprong een foutloze ronde in het zadel van Geste van de Vihta (v. Zirocco Blue VDL) en klokte af in 29,01 seconden. Jeroen De Winter nam met Iron Lady van het Meulenhof (v. Parco) de tweede plaats voor zijn rekening. Deze BWP-merrie kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 29,01 seconden. Gilles Dunon en Idalgo (v. Codex) waren goed voor de derde plaats.

Wilm Vermeir (Big Lord Carthago) en Josta van der Straaten (Erachelle-S) volgden op plaatsen vier en vijf.

1m35

Het 1m35 werd zonet ook afgewerkt en ook hier konden de Belgische ruiters de volledige top vijf bezetten. Nico Baerts reed naar zijn derde overwinning van het weekend in het zadel van Mielano van Meyershof Z (v. Mylord Carthago). Het duo kon alle balken in de lepels laten en finishte in 25,53 seconden. Jeroen De Winter eindigde ook hier op de tweede plaats. Dit keer rekende hij op Gretel S (v. Corland) om in 28,01 seconden een foutloze ronde te springen. Bart Clarys en El CId (v. Caesar vd Helle) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 28,39 seconden. 

Gaetan Stalpaert (Evelien) en Dirk Demeersman (Corvette van't Koningshof Z) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten