Tess Wouters zet toppresatie neer op CDI Zeeland Outdoor

Tess Wouters zet toppresatie neer op CDI Zeeland Outdoor
In het Nederlandse  Nieuw en Sint Joostland bij Manage De Kroo verzamelde zich afgelopen weekend  vele internationale dressuur combinaties  voor het officiele startschot van het buiten seizoen op CDI Zeeland Outdoor.  Onder hen waren ook verschillende Belgen die zich van hun beste kant lieten zien.

Op zondag in de Blom Accountancy prijs was het een bijna volledig Belgisch podium onder aanvoering van Tess Wouters. In het zadel bij Kingsley D Day FS scoorde de amazone flink en kreeg van de jury een punten totaal van 69.167%. Daarmee schreef de amazone de Junior Consolation  ruim op naam. Ze stond bijna één procent los van de nummer twee, de Zweedse Felicia Brennstrom en Don Scudo.  Landgenote Suraya Hendrix eindigde op de derde plaats met een fraai gereden proef. Samen met haar Dear Friend 2 reed ze 67.807% bijeen.

Tess vertelde ons over haar weekend in Zeeland:
"Twee weken geleden besloten we om Kingsley D Day mee te nemen naar CDI Zeeland. In die twee weken hebben we dan flink doorgetraind want het was opnieuw even geleden dat ik hem onder het zadel had. Op vrijdag reed ik een proef van kwaliteit maar maakte ik 3 dure fouten omdat ikzelf als ruiter in deze proeven nog best 'onervaren' ben.

Op zaterdag had ik dan echt pech dat D Day en ik een grote communicatie fout kregen waardoor hij telkens aangallopeerde na mijn halt-groet. Dat leverde me op 2 onderdelen telkens maar een 1 op.. dat is echt duur. Met zo'n grote fout was ik daarom ook niet geselecteerd voor de kur.

Zondag reed ik de consulation en moest ik als eerste binnen. Ik had een goed gevoel en alles was heel smooth. Het was best zenuwslopend want je weet uiteraard niet wat de rest zal rijden... Ik ben uiteraard erg blij met een afsluiter als deze!  Dat geeft weer wat vertrouwen voor alles wat volgt!

Uiteraard heb ik genoten van de ereronde en was ik erg trots dat we het toch maar samen hadden geflikt ondanks dat ik hem pas twee weken zelf terug trainde.  Even de trainster, Julie de Deken, de familie De Deken bedanken voor de kansen die zij mij aanbieden!  En natuurlijk mijn ouders die me ook weer het ganse weekend ondersteunden. Het was een super georganiseerde concour met een hele leuke sfeer! Als ik volgend jaar de kans heb, dan sta ik daar zeker terug."