Helen Langehanenberg neemt leiding EK dressuur

Helen Langehanenberg neemt leiding EK dressuur
Vandaag zijn de dressuurruiters gestart aan hun EK-avontuur. Voorlopig is het de nieuwe Duitse sensatie, Helen Langehanenberg die de leiding neemt in de Grand Prix op het EK. De Duitse scoorde in het zadel van de 15-jarige Damsey FRH (v. Dressage Royal) bijna 75%. Dit brengt haar op de voorlopige leiding.

Langehanenberg neemt zo de leiding op Dorothee Schneider met Sammy Davis Jr. (v. San Remo) die 74,543% scoorde. De eerste twee Nederlanders scoorden naar behoren: Diederik van Silfhout reed zich met de onervaren Four Seasons naar de vijfde plaats met 72,457%. Patrick van der Meer en Zippo staan nu zevende met 71,114%.




Morgen komen de Belgische combinaties aan de start.

Een korte video van de proef + een reactie van Helen Langehanenberg:



 

 

Uitleg Individuele + landenwedstrijd


De uitslag van de landenwedstrijd wordt bepaald over de uitslagen van de Grand Prix. Van ieder land tellen de beste drie resultaten mee, het land met gemiddeld de hoogste score wint de landenwedstrijd. Dat betekent dat woensdagavond de uitslag hiervan bekend is! Vrijdag, in de Grand Prix Spécial, worden de eerste individuele medailles verdeeld. De beste dertig combinaties uit de Grand Prix mogen de Spécial rijden. Daarvan mogen de beste 15 door naar de Grand Prix van zaterdag, met een maximum van drie combinaties per land.

 

Klik hier voor de live resultaten

Klik hier voor de startlijst

Klik hier voor de livestream van FEI TV (betaald).