Franse amazone blijft Fanny Verliefden voor in Grand Prix WDM

Franse amazone blijft Fanny Verliefden voor in Grand Prix WDM
Als afsluiter van de vierde dag op de CDI in Lier stond de Grand Prix 'World Dressage Masters' op het programma. Iets voor 23u kwam de allerlaatste combinatie de ring binnen.

Het was de Franse amazone Karen Tebar die ervoor zorgde dat de overwinning niet in eigen land bleef. Met Don Luis (v. Dimaggio) reed ze een zeer mooie en expressieve proef, die haar een score van maar liefst 74.800% opleverde. De jury zette de Française unaniem op de eerste plaats en voor haar piaffe kreeg ze van elke jury minstens een acht. Vorig jaar op het EK in Aken werd Tebar nog twaalfde met Don Luis. Onze landgenote Fanny Verliefden moest tevreden zijn met een tweede plaats. Ze behaalde met haar merrie Annarico (v. Lord Loxley) een totale score van 72.220%. De Duitse Juliane Brunkhorst werd derde met de Oldenburger ruin Sieger Hit (v. Diamond Hit). De jury gaf hen een totaal van 70.800%.

Verder in de top vijf zagen we de Portugees Daniel Pinto met Santurion De Masa (v. Munchhausen) en onze landgenote Jorinde Verwimp met Tiamo (v. Lester), die bezig was met een zeer sterke proef, maar kreeg een foutje in de wissels. De scores waren 70.700% voor Daniel Pinto en 70.460% voor Jorinde Verwimp. Jeroen Devroe en Eres DL (v. Sir Lui) werden zesde met 69.840%.

Klik hier voor de resultaten.

Karen Tebar_Don Luis_lierKaren Tebar_Don Luis_Lier (3)
Fanny Verliefden_Annarico_LierJuliane Brunkhorst_Sieger Hit_Lier