Duitsers nemen met het team en individueel de leiding in Rio

Duitsers nemen met het team en individueel de leiding in Rio
Na de eventingruiters was het vandaag op de Olympische Spelen aan de dressuurruiters om in Rio eindelijk aan hun missie te beginnen.










Na het mooie weer van de voorbije dagen kregen zij vandaag wel te maken met verschillende regenbuien.

De Grand Prix voor de dressuurruiters verloopt over twee dagen met morgen deel twee.
In het landenklassement staan de drie favorieten meteen bovenaan. Duitsland staat aan de leiding met 79.157 %. Nederland volgt met 75.271 % op de tweede plaats. De Britse titelverdedigers tellen 74.921 % en staan daarmee op de derde plaats.

Zoals eerder vanavond al bij Equnews te lezen was, heeft Adelinde Cornelissen met Parzival moeten opgeven, waardoor de drie Nederlandse resultaten in aanmerking zullen komen voor het landenklassement.

In het individuele klassement staat de Duitse amazone Dorothee Schneider aan de leiding. Met Showtime FRH kreeg zij van de jury een score van 80.986 %. De jonge talentvolle Sonke Rothenberger volgde zijn landgenote op de tweede plaats met Cosmo (77.329 %).

De Britse amazone Fiona Bigwoord staat derde met Orthilia (77.157 %).
Edward Gal zorgde voor de positieve noot in het Nederlandse kamp door vierde te worden met Voice (75.271 %). Voor Amerika staat Kasey Perry-Glass op de vijfde plaats met Dublet (75.229 %).

Morgenavond komt onze Belgische vertegenwoordigdster Jorinde Verwimp aan de start met Tiamo.