Dressuurlegende Valegro krijgt straat naar hem vernoemd

Dressuurlegende Valegro krijgt straat naar hem vernoemd

Een projectontwikkelaar heeft een eerbetoon gebracht aan de prestaties van dressuurlegende Valegro, door een nieuwe straat naar hem te vernoemen.

Weken nadat een bronzen beeld van de meervoudig medaillewinnende superster werd onthuld in zijn woonplaats Newent, verwelkomde projectontwikkelaar Bellway Carl Hester in Valegro Avenue. De straat maakt deel uit van Picklenash Grove, een project met 80 huizen in de buurt van Ross Road in de stad Gloucestershire.

Bellway sales manager Carly Maidment zei: "Valegro verrukte het publiek met zijn optredens op zowel de spelen in Londen als Rio, en kreeg wereldwijde aandacht voor zijn elegantie en schoonheid.

"De inwoners van Newent zijn bijzonder trots op hun Olympische held, die in dit deel van Gloucestershire de status van beroemdheid geniet, en als ontwikkelaar die in zijn woonplaats bouwt, moesten we zijn prestaties gewoon erkennen."

"Het gebeurt niet elke dag dat je een Olympische gouden medaillewinnaar in een van je projecten mag verwelkomen, dus we waren erg blij dat Carl naar de bouwplaats kon komen om de straat te zien die ter ere van Valegro is vernoemd."

Bron: Horse&Hound