Belgische dressuurjeugd laat van zich horen in Hagen

Belgische dressuurjeugd laat van zich horen in Hagen
Afgelopen weekend lieten niet alleen de junioren in het springen maar ook de Belgische dressuur jeugd zich goed opvallen. De jeugdige Children dressuurruiters kwamen aan de start en wonnen in de landenwedstrijd de bronzen medaille! De ploeg van Alain Rauw bestond uit  Alexander Goovaerts (Habiba vh Bloemenhof), Maïté Colling (Rapallo C.L.) en Brittany Clabots (Fluegel). 

Bij de pony's noteerden de Belgische combinaties heel wat individuele successen. In de Consolation Freestyle  overwon Tessa van Hemert met hhaar 11-jarige Noordhof's Surprise (Brummerhoeve's Boss). Het duo reed er naar de overwinning met 74,547%. Voor België noteerde Emilie Biermans met Kronio van de Delthoeve (Emmickhoven S Diego) het beste resultaat.  Het paar reed naar een zesde plaats met een totaal van 67,233%.

In de individuele rubrieken liet voornamelijk Jette de Jong zich opvallen.  Rose Oatley werd unaniem tot winnares verkozen met de 9-jarige FS Daddy Cool-zoon, Daddy Moon. Jette De Jong volgde in de prijzen op de zesde plaats met een score van 71,351%. De Jong werd door één van de juryleden zelf op de derde plaats gezet na haar optreden in het zadel van Ico van de Beekerheide (Icoon).

Alle resultaten