'Beker van België' voor jonge dressuurpaarden verdwijnt

'Beker van België' voor jonge dressuurpaarden verdwijnt
De nationale dressuurcommissie heeft na verschillende gesprekken met ruiters, fokkers, eigenaars en juryleden het format van de cyclus jonge paarden aangepast. Bijlage 2 en 3 van het nationaal reglement hebben een metamorfose gehad. Het geheel staat nu beschreven in de vernieuwde bijlage 2.

De Beker van België voor jonge dressuurpaarden wordt niet meer georganiseerd. Voor het finale klassement van de cyclus komen de beste resultaten van 75%, naar boven afgerond, van de totaal georganiseerde wedstrijden in aanmerking.

Er zijn ook enkele nieuwigheden. Vanaf 2016 zal de FEI zal proeven voor 7-jarige paarden organiseren, deze worden vanaf nu ook georganiseerd tijdens de nationale dressuurwedstrijden.

Voor de 6 jarige paarden worden bovenop de normale jonge paardenproeven,  proeven georganiseerd waar de vliegende galopwissel vervangen wordt door een eenvoudige wissel. Deze proeven worden georganiseerd tot en met 30 juni, en dit enkel tijdens de vastgelegde cycluswedstrijden. Voor deze specifieke proeven wordt geen finaal cyclusklassement opgesteld, zij tellen niet mee voor de cyclus voor 6-jarige paarden.

De proeven van de cyclus zullen niet langer collegiaal beoordeeld worden, maar worden zoals klassieke dressuurproeven beoordeeld en dit door elk lid van de jury.

Voor de jonge paarden zijn er aan het nationaal reglement criteria toegevoegd voor internationale wedstrijden. Om gekwalificeerd te kunnen worden voor een CDIYH moet de combinatie tijdens twee verschillende nationale dressuurwedstrijden minstens 70% behaald hebben.