Dimme D'Haese naar eerste overwinning in 2e week Knokke Hippique

Dimme D'Haese naar eerste overwinning in 2e week Knokke Hippique

Op de rug van Next Funky de Muze, een 9-jarige Elvis Ter Putte dochter, reed Dimme D'Haese deze ochtend in de CSI3* 1.40m rubriek naar zijn eerste overwinning van de week in Knokke. Ook Ines van den Bosch begon de dag sterk en reed samen met Infinity Vd Heffinck (Contact van de Heffinck) naar een eerste plaats in de CSI2* over eenzelfde hoogte van 1.40m.

Dimme D'Haese mocht gisteren ook al eens op het podium van Knokke Hippique met een derde plaats in de rubriek voor 7-jarige paarden. Die klassering heeft hem duidelijk nog meer motivatie gegeven, want vandaag kroonde hij zich tot winnaar in de CSI3* 1.40m met de merrie Next Funky de Muze. De tweede plaats in deze proef ging naar de Fransman Francois Xavier Boudant op Diamant de Riverland (Diamant de Semilly), gevolgd door de Duitser Felix Hassman in het zadel van Sig Winter Soldier (Harlequin du Carel). 

De top vijf werd verder vervolledigd door Emiliano Liberati en Cotoki (Catoki) uit Italië op vier, voor de Amerikaanse Hallie Grimes met La Belle Dame Z (Levisto).

Uitslag CSI3* 1.40m

Belgen sterk in CSI2* 1.40m, Ines van den Bosch aan kop

Ook in de 2* 1.40m proef was het prijs voor de Belgen. Ines van den Bosch sprong met Infinity Vd Heffinck naar het goud in een super scherpe tijd van 62.48 seconden. Hiermee gaf ze de nummer twee, Duitse combinatie Nicola Pohl met Fiona des Hayettes (Lord des Hayettes) ruim het nakijken. Het brons was voor Philippe Vanderhasselt met zijn 12-jarige merrie Fenne (Namelus R). 

Met Stephanie Andries op New Jursy van de Noordheuvel (Spartacus) op vier, en Coline Brandts met onder het zadel Gitana van het Molenhof (Heartbreaker) op vijf was het Belgische feestje helemaal compleet.

Stephex amazone en dame in vorm in Knokke, Kendra Claricia Brinkop, viel vandaag met Takotak Z (Telstar de La Pomme) net buiten de top vijf.

Uitslag CSI2* 1.40m