Demeersman en Kuypers niet de verslaan in Kempische Regionale

Demeersman en Kuypers niet de verslaan in Kempische Regionale

Ook in Limburg wordt er sinds vorig weekend weer op regionaal niveau gesprongen. De eerste wedstrijd vond plaats in Diepenbeek en twee Serie 2-rubrieken waren de hoogtepunten van het weekend. Op zondag bleek Lars Demeersman niet te verslaan, hij nam zowel de eerste (Helena D'Hyrencourt) als de tweede (Lambick van de Vlindervallei) mee naar huis. 

Kaat Pluymers volgde met Cheyenne vd Berkenen Z op de derde plaats. Zij kregen één springfout achter hun naam maar hun snelle chrono leverde hen dus toch nog de bronzen medaille op. Sander Geenen (Interceptor) en Luc Deckers (Tender Guy Z) volgden op de vierde en de vijfde plaats.

In het 1m15 op zondag was Sander Geenen de beste. Hij reed Interceptor foutloos rond in 34,44 seconden. Jean-Andre Souvereyns en Ona Ja Z volgden op de tweede plaats. Zij slaagden er eveneens in om de nul te behouden en klokten af in 38,8 seconden. Severine Tanase en Uselia vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 40,69 seconden 

Cedric ¨Poets (Ones) en Klara Claes (Feline de Kalvarie) eindigden op plaatsen vier en vijf.

De manche van de Hippo Revue Cup die over een hoogte van 1m05 gesprongen werd, kwam ook op naam van Sander Geenen. Dit keer zadelde hij Corthago Z om in 30,83 seconden foutloos rond te rijden. Valerie Clauw en Arusa volgden op de tweede plaats. Zij slaagden erin een foutloze ronde te springen en finishten in 31,3 seconden. Tony Gerits en Chanelle van het Guldenhof vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 32,47 seconden. 

Caro Baerts (Paris van de Zandhoeve) en Sofie Putzeys (Lagune du Cap) vervolledigden de top vijf.

In de andere Serie-2 rubriek reed Kyle Cuypers naar de overwinning. Hij rekende op Mystic Lady van't Buxushof om in 58,54 seconden een foutloze ronde te springen. Edwin Franco en Desperado Z volgden op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen in 61,86 seconden. Kyle Cuypers en Nagante vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 65,56 seconden.

Evelyne Bottelbergs (Ienola) en Anoek Campana (My Lady Carthago) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats.

In het 1m15 tot slot was de overwinning voor Ellen Geuten. Zij kon in het zadel van Dylana JT een foutloze ronde springen in 28,42 seconden. Kyle Cuypers en Nagante eindigden hier op de tweede plaats. Ze sprongen een foutloze ronde en klokten af in 29,13 seconden. Jelle Verbruggen en Kitsunee vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 29,36 seconden. 

Jan Smeyers (Passadouro BS) en Dorien Mombaerts (Iriya-V) waren goed voor de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten


Foto: Facebook