De LRV kent haar nationale springkampioenen

De LRV kent haar nationale springkampioenen

Gisteren was het aan de paarden om het nationaal LRV kampioenschap te springen, vandaag zakten de ponyruiters af naar de legendarische springpistes van Lummen om hun nationaal kampioenschap te springen.

Springen Klasse B (B)

De overwinning in dit kampioenschap ging naar Lotte de Wannemaeker. Zij reed Glitter Golden H foutloos doorheen het parcours in 24,82 seconden. Hiermee bleef ze Lotte De Pauw voor die met Ubor van de Nieuwe Heide op de tweede plaats eindigde. Deze combinatie kon ook de nul behouden en klokte af in 29,10 seconden. De derde plaats was voor Febe Slachmuylders. Zij reed Tony naar de derde plaats in een tijd van 29,40 seconden.

Voor Linde Mercken (Cillaarshoek's Apart) en Ella Van Rossem (Jefke van't Zijp) was er een vierde en vijfde plaats.

Springen Klasse L (B)

In deze klasse mocht Fien De Coninck zich de winnares noemen. Zij sprong een pijlsnelle ronde met Dona en finishte in 19,86 seconden. Chloé Hoste en Kita volgden op de tweede plaats. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 20,12 seconden Renée Caers en Oelala Golden H vervolledigden het podium.

Pieter-Jan Anthonissen (Sissi Optima) en Jules Meyvis (Igor) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Springen Klasse B (C)

In Klasse B reed Vinz de Weerdt naar de overwinning. Hij rekende op Skybreaker van den Kievit om ion 27,94 seconden een foutloze ronde te springen. Niels van Rossem en Shamrock Irish Camarque volgden op de tweede plaats. Voor Linde Drieghe en Shadow was er een derde plaats na een foutloze ronde in 29,20 seconden.

Margaux Dereymaeker (Pecket d'Aubrux) en Charlotte Bleux (Kyara) vervolledigden de top vijf.

Springen Klasse L (C)

Jitske De Hertogh kroonde zich tot winnares door als enige een foutloze ronde te springen in het zadel van Tesla van het Klavertje. Thibeau De Waele en Boy volgden op de tweede plaats. Thijs Andires en Fury van de Berghoeve namen de bronzen medaille mee naar huis. 

Rhune Bleyen (Filini) en Rik Van Steen (You Can Do It) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Springen Klasse M (C)

Laure Tijskens reed naar de overwinning in het zadel van Welco van het Farashof. Zij kon nipt Jules Vermeir voorblijven die met Limoges Ter Dolen op de tweede plaats eindigde. Xander Lamberts en Miss Possible vervolledigden het podium.

Voor Fien Jans (Angel) en Femke Jansens (Bento) was er een vierde en vijfde plaats.

Springen Klasse B (D)

Kayla Verbist mag zich een jaar lang de nationale kampioene noemen. Met Espoir van het Klavertje onder het zadel, sprong ze een foutloze ronde in 30,65 seconden. Zoé Siau en Lukie Joe sprongen naar het zilver. Voor Thibeau Ebinger en Joly's Doortje was er een derde plaats.

Elias Deneulin (Juwel E van't Juxschot) en Thorben Loos (K. Hosta) vervolledigden de top vijf.

Springen Klasse L (D)

Minne Vos sprong naar de nationale titel in het zadel van Injas. Zij hield de nul op het scorebord en finishte in 26,99 seconden. Hiermee bleef ze Frederique van de Vijver voor die met Regina-Drum van het Juxschot op de tweede plaats eindigde. Ze nam meteen ook de bronzen medaille mee naar huis met Ramiro van het Overlede Goed.

Joppe van Hoeck (Greece) en Erin Cornelis (Orchid's Ero) vervolledigden de top vijf.

Springen Klasse M (D)

Jens De Clercq was de laatste springkampioen van de dag. Met Hofstede's Maartje onder het zadel, kon hij de nul behouden en finishte in 31,48 seconden. Marie Van Dijck en Oblesse eindigden op twee. Lore Loenders volgde op de derde plaats met Luna.

Laure Tijskens (Ella de L'Huitrelle) en Kilian Franco (Revisible van de Bucxtale) waren goed voor de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten