Cyril Cools zet snelste foutloze tijd neer in Fontainebleau

Cyril Cools zet snelste foutloze tijd neer in Fontainebleau

In het Franse Fontainebleau knokte Cyril Cools zich zonet naar een eerste plaats in het zadel van Cloe Gp Z (Corrdino). Slechts twee deelnemers wisten het tot de barrage te maken, waarbij Cools de chrono nog 30 honderdsten sneller stopte dan Fransman Geoffroy de Coligny op Raimondo du Plessis (Calin du Plessis).

Het 1.45m hoge parcours van de CSI2* Longines Ranking proef en GP Qualifier in Fontainebleau maakte het niet gemakkelijk voor de deelnemers om een foutloze ronde binnen de tijd neer te zetten. Uiteindelijk bleven slechts twee combinaties volledig foutloos, waarna Cyril Cools het in de barrage won van Geoffroy de Coligny.

Op drie volgde Pierre Rius met Contano (Contendro II) met 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding, vlak voor Nicolas Houzelle op Crazy Girl des Lotus (Tinka's Boy). De top vijf werd afgesloten door Juliette Antona op de rug van Utopie d'Bonneville (Landor S).

Uitslag

Cyril Cools blijft prijzen verzamelen

Ook in de opvolgende 1.35m rubriek sprong Cyril Cools in de prijzen. De Belg reed met de 10-jarige Dalet GP Z (Diamant de Semilly) foutloos naar de zevende plaats. Proefwinst kwam op naam van Dorothee Amar met de zevenjarige Fasila (consul Di Vie Z*Gfe).

Uitslag