CHIO Aken: Nicolas Delmotte blijft Brash voor in Prize of North Rhine-Westphalia

CHIO Aken: Nicolas Delmotte blijft Brash voor in Prize of North Rhine-Westphalia

Na de Nations Cup van gisteren, staat er voor de CSI5* ruiters een iets rustigere dag op het programma vandaag. Het hoofdnummer van de dag werd zonet al verreden: de RWE Prize of North Rhine-Westphalia. Slechts drie combinaties slaagden erin om de nul te behouden in het basisparcours. Een barrage met slechts drie ruiters moest dus over de winnaar beslissen. In die barrage toonde de Fransman Nicolas Delmotte zich in het zadel van Urvoso du Roch (v. Nervoso) de snelste. Het duo liet het hout onaangeroerd en klokte af in 45,03 seconden. 

Foto: Tomas Holcbecher

Scott Brash en Hello Jefferson namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en klokten af in 45,81 seconden. De Duitse Jana Wargers reed op haar beurt Limbridge (v. Limbus) naar de derde plaats. Het duo liet alle balken in de lepels en stopte de chrono na 47,03 seconden. 

Kevin Jochems eindigde net buiten de top drie op de vierde plaats. Hij liet met Emmerton (v. Silvio I) wel alle balken op zijn plaats in het basisparcours, ze haalden helaas de toegestane tijd niet wat hen een puntje voor tijd opleverde. Luiz Felipe de Azevedo Filho en Hermes van de Vrombautshoeve (v. Vigo D'Arsouilles) vervolledigden de top vijf. 

Klik hier voor de resultaten