Charlotte Van Duppen en Ophelie Mouton zorgen voor Belgisch volkslied in Lier

Charlotte Van Duppen en Ophelie Mouton zorgen voor Belgisch volkslied in Lier

Deze ochtend klonk tweemaal het Belgisch volkslied in Lier dankzij Ophelie Mouton en Charlotte van  Duppen. De CSI1* combinaties kwamen als eerste aan de start op het Azelhof.

Charlotte Van Duppen bleef ruim twee seconden voor op de concurrentie in de 1.20m ochtendproef. Samen met de 9-jarige Kira-K.a. (Nabab de Reve) bleef Van Duppen, Jessica Burke met Nikita van het Geinsteinde (Elvis Ter Putte) voor. Stijn van Opstal vervolledigde het podium in het zadel van Ella vd Vinkhoeve Z (Echo van 't Spieveld). Het paar werd opgevolgd door Julie Ceusters met Prada 111 (Plot Blue).

De eerste winst van de dag kwam op naam van Ophelie Mouton met onder het zadel Thelma Du Landel (Eyken Des Fontenis). Na een foutloze omloop in 55,86 seconden was Mputon ruim 7 seconden sneller dan Lorraine MacGuinness. De Ierse volgde in deze 1.10m rubriek op de tweede plek met Horseware Kinmar Night (Out Of Touch). Gail Demuynck vervolledigde het podium met Arnac D'Elphen (Everij A).

Net buiten het podium kleurde de top vijf verder Belgisch met Julie Ceuseters met Maybe De Niel (Breemeersen Adorado) op vier en Juliette Herpoel met Carrera Kdw Z (Corland) op vijf.