Charlotte Philippe: "Ik wilde vooral druk op de andere deelnemers zetten"

Charlotte Philippe: "Ik wilde vooral druk op de andere deelnemers zetten"

In Courrière werd afgelopen weekend voor de eerste keer een CSI2* concours gereden. Een internationaal weekend werd afgesloten met de CSI2* Grand Prix en Charlotte Philippe sprong daar naar de overwinning. "Ik denk dat Gregory (Wathelet) een gentleman wou zijn en haar heeft laten winnen", lachte de speaker na afloop. 

Organisator Gregory Wathelet tikte in de barrage inderdaad één balk uit de lepels maar enkel maar omdat Philippe de druk zo hoog had opgevoerd: "Toen ik een foutloze basisomloop sprong, wilde ik inderdaad de druk op de tegenstanders opvoeren. Ik besloot alles op alles te zetten om een snelle, foutloze ronde achter mijn naam te noteren en dat is ook gelukt", lachte Philippe na afloop. "Ik kon op dat moment enkel maar afwachten wat de andere ruiters zouden doen. Uiteindelijk slaagde niemand erin om mijn tijd te verbeteren. Ik ben erg gelukkig met deze overwinning". 

Over het concours had ze het volgende te zeggen: "Ik ken de piste goed want ik kom hier regelmatig op nationaal concours. Ik vind het prachtig wat het team hier dit weekend heeft neergezet. Het weer zat niet altijd mee maar dat heeft de sfeer niet kunnen drukken. Ik kijk dus alvast uit naar de volgende editie", besluit ze.