Charlotte Philippe en Annelies Vorsselmans houden Belgische eer hoog bij Noorderburen

Charlotte Philippe en Annelies Vorsselmans houden Belgische eer hoog bij Noorderburen

Er wordt deze week ook op een internationaal CSI2* niveau gesprongen in Kronenberg. Vandaag stonden twee 1.40m rubrieken op de agenda in de Peelbergen. In de Grand Prix kwalificatie snelde de Duitse Katrin Eckermann met de 9-jarige Flipper D'elle*Hn-merrie, Flipper Lady naar de winst. Het volledig podium strandde op minder dan een seconde van elkaar.

Eckermann bleef slechts enkele honderdsten van een seconde voor op Doron Kuipers met de Ustinov-zoon, Gallardo Csi. Het paar werd opgevolgd door landgenoot Jarno van Erp met Don Giorno GO (Tygo).

Net buiten het podium volgde de Belgische amazone, Charlotte Philippe op de vierde plaats met haar 10-jarige Cacharel de Amoranda Z (Corlensky). 

In de 1.40m Medium Tour rubriek liet Eddie Moloney het Iers volkslied klinken na afloop. Same met Andiamix Hero Z (Aganix du Seigneur) bleef Moloney nipt voor op Sanna Backlund met de 11-jarige KWPN-merrie, Escada (Tangelo vd Zuuthoeve).  Loewie Joppen kwam opnieuw aan de start en sprong meteen naar de derde plek met de 8-jarige Quasimodo Z-zoon,  Hantano.

Annelies Vorsselmans volgde net buiten de top drie met de 10-jarige merrie van Carambole,  Fresca.


Uitslag 1.40m GP kwalificatie

Uitslag 1.40 MT