Braspenning, Loenders, Demolie, Raulier en Sebrechts scoren in Sentower Park

Braspenning, Loenders, Demolie, Raulier en Sebrechts scoren in Sentower Park

Eerder vandaag was het aan de pony-ruiters en Young Riders om hun Nations Cup te springen. Daarna kwamen de ruiters die niet in een team zaten van start in hun individuele rubriek. Bij de pony's reden de Belgische ruiters in de spotlight: ze namen twee van de vijf top vijf klasseringen mee naar huis. 

Filippa Lagergren reed naar de overwinning. De Zweedse amazone sprong een foutloze ronde in het zadel van Crafty Colours en finishte in 76,73 seconden. Alex Finney en Fleur J&F (v. Troimphe de Riverland) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 78,14 seconden. Marel Braspenning was de beste Belgische op de derde plaats. Zij reed Parco van't Hollandhof (v. Berktizicht Jekilja) foutloos rond en stopte de chrono na 79,22 seconden. 

Lore Loenders (Luna) en Fabio Thielen (Bad Man) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

Ook bij de Young Riders waren de Belgische ruiters goed vertegenwoordigd in de top vijf. De winst moesten ze aan Duitsland laten: Sönke Fallenberg reed Vescovino (v. Valentino 240) foutloos naar de finish en klokte af in 80,33 seconden. Hiermee bleef hij Hannes Ahlmann voor die met Caracas 105 (v. Casall) op de tweede plaats eindigde; Deze combinatie kon de nul behouden en finishte in 80,52 seconden. Camille Demolie en Chica Fino (v. Calido I) vervolledigden het podium. Deze combinatie sprong een knappe nulronde en finishte in 83,02 seconden. 

Valentine Raulier (Elite du Chenois) en Max Sebrechts (Lady Optima) vervolledigden de top vijf op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten