Bonheiden: Belgische driekleur goed vertegenwoordigd bij de jonge paarden, winst voor Cyril Cools

Bonheiden: Belgische driekleur goed vertegenwoordigd bij de jonge paarden, winst voor Cyril Cools

In Bonheiden werd de dag gestart met de rubrieken voor jongen paarden. Bij zowel de 5- als 6-jarige paarden was de Belgische driekleur goed vertegenwoordigd. Cyril Cools won bij de 6-jarigen.

Cools kon hiervoor rekenen op Coryfee T&L Z (Corydon van T&L). De combinatie bleef foutloos in de tweede fase in 27,47 seconden. Tom Sneppe en Steven Vermeir werden ex-aequo tweede. Sneppe's Pippa Ter Linden (Richebourg) en Vermeir's Autreau Ns Z (Air Jordan) finishten beide in 27,77 seconden. 

Ook de rest van de top vijf kleurde Belgisch met Virginie Thonon en Parequita VH (Jamal v Heffinck) op vier en Alexis Patris met Full Moon du Ventel (Toulon) op vijf. 

Tenslotte was Pascale Haep terug te vinden op plaats zeven met Piggle van de Bucxtale (Phin Phin), voor Virginie Thonon die met Scento du Piedroux Z achtste werd. 

Ook bij de 7-jarigen kleurde een groot deel van de top tien Belgisch. Het goud en het zilver waren voor onze noorderburen met Kim Emmen en Astrid's Lad (Luidam Elite) op één en Piet Raijmaekers met Jadzia (Van Schijndel's Rascin) op twee. Pascale Haep bleef met Iashin Sitte (Bamako de Muze) foutloos in 29,18 seconden en kon zo nog een plaatsje op het podium veroveren. Bart Clarys (Oxygene du Marais DD, v. Kannan) en Jérôme Guery (Tender Dream Hero Z, v. Thunder vd Zuuthoeve) vervolledigen de top vijf. 

Pieter Kenis en zijn Cherkasy D Z (Comme Il Faut) eindigden zevende. 

Bij de 5-jarigen was het de Griek Dimitri Natsis die met Corenalla PS (Cornet du Lys) in 27,88 seconden naar de overwinning sprong. Tom Sneppe en zijn Camille vd Lentakker Z (Comme Il Faut) waren met 28,04 seconden goed voor zilver. Het podium wordt vervolledigd door Kim Emmen met Chacera (Harley). De combinatie sprong foutloos rond in 28,93 seconden. 

Steven Vermeir en Dancing Dollars Ns Z (Dominator 2000 Z) werden vijfde en moesten Tobias Meyer met Con Sugar-H Old voor zich dulden. 

De Belgen namen ook plaats acht, negen en tien voor hun rekening met José Thiry en Laville Topfok (Lavillon) op acht, Hannes Symons met Stockholm Van't Roosakker Z (Stakkato) op negen en Caroline de Laet met Quebec Odeveld (I'M Special de Muze). 

Klik hier voor de resultaten.