Ben Maher en Tic Tac oppermachtig in de CSI3* Grand Prix van WEF

Ben Maher en Tic Tac oppermachtig in de CSI3* Grand Prix van WEF

Wellington, FL - 23 januari 2022 - Week twee van het 2022 Winter Equestrian Festival (WEF), gepresenteerd door Hygain Feeds, werd afgesloten met een overwinning op het Derby Field at Equestrian Village voor 2020 Olympisch individueel gouden medaillewinnaar Ben Maher (GBR) en longtime partner Tic Tac, in eigendom van Jane Forbes Clark, in de $140.000 Hygain Feeds Grand Prix CSI3*.

In totaal waren 11 landen vertegenwoordigd in het totale veld, maar Ierland gaf zichzelf een eerlijke kans op de overwinning toen vrijdag de $37.000 Adequan® WEF Challenge Cup Round Two winnaar Eoin McMahon zichzelf aan de lijst toevoegde. Uiteindelijk slaagden 13 van de oorspronkelijke 46 deelnemers erin om alle vragen van Soberon met succes te beantwoorden, waarna het korte parcours voor hun terugkeer werd vastgesteld. O'Shea en Skara Glen's Machu Picchu voerden de druk meteen op, toen hij als eerste terugkwam en in 43,88 seconden door de tijdwaarneming snelde. O'Shea hield die overwinning vast tot Maher met de 19-jarige SBS-hengst (Clinton x Darco) het veld betrad. Maher schaafde slechts milliseconden van de vorige toonaangevende tijd van de Ier af en landde aan de top in 43,52 seconden.

O'Shea's rit was goed voor de tweede plaats met de nu 15-jarige KWPN-ruin (Silverstone x Matterhorn) van Machu Picchu Partners LLC.

Als een van de weinigen in de barrage zorgde Millar opnieuw voor een vrouw op het podium door met Millar Brooke Farm en Overland's 13-jarige Selle Francais ruin Truman (Mylord Carthagohn x Kolibri) in een tijd van 43,99 seconden naar de derde plaats te vliegen. De positie was geen gemakkelijke prestatie, want Millar legde uit dat ze meer dan een jaar had gewerkt om snelheid op de ruin te krijgen.

Bron: Persbericht PBIEC

Foto: © Sportfot