Belgische shortlist voor WK Eventing ligt vast

Belgische shortlist voor WK Eventing ligt vast

Vorige week was de longlist voor het WK Eventing voor Seniors al bekendgemaakt. Het WK zal midden september doorgaan in het Italiaanse Pratoni, nabij Rome. 

De kogel is nu ook door de kerk voor de Belgische shortlist. Volgende combinaties mogen mee met Team Manager Kai-Steffen Meier om de Belgische eer hoog te houden: 

Het team zal bestaan uit; Lara de Liedekerke en Hermione d'Arville, Karin Donckers en Fletcha van 't Verahof (met eigen reserve Leipheimer van 't Verahof), Senne Vervaecke en Google Van Alsingen en tot slot Jarno Verwimp en Mahalia. 

Individueel mag Maarten Boon de Belgische vlag vertegenwoordigen en zal dat doen in het zadel van Gravin van Cantos. 

De reserve voor het WK is Joris Vanspringel met Creator GS. 

Team Manager Kai-Steffen Meier kijkt alvast ook uit naar het kampioenschap: "De geselecteerde combinaties hebben allen uitermate goed gepresteerd dit seizoen, en zijn zeker klaar voor de uitdaging. Ik ben zeer tevreden met de samenstelling van het team. Met Senne, Jarno en eigenlijk ook Maarten hebben we 3 'first-timers', echte opkomende sterren met zeer getalenteerde paarden. De ervaring van Lara en van Karin Docnkers en Fletcha is dan ook een mooie troef om het team compleet te maken."

"We kunnen zeker stellen dat we met hoge verwachtingen naar Italië trekken, en niet enkel voor de pizza's en de pasta's!", besluit Kai-Steffen nog. 

Bron: KBRSF