Belgische paarden scoren in Harrisburg

Belgische paarden scoren in Harrisburg

In het Amerikaanse Harrisburg hebben de Belgische paarden van zich laten horen in de openingswedstrijden van de internationale CSI3*. Laura Chapot sprong naar de winst in de 1.45m hoofdrubriek. Referenties van Wim Vinckx, Pieter Kenis en Niel Vangelder lieten zich opvallen.

Samen met Chandon Blue (Chacco-Blue) snelde Chapot naar de winst met een nipte voorsprong. Het paar bleef in de 1.45m hoofdrubriek nipt voor op Sydney Shulman met Azilis du Mesnil (Tinka's Boy). Erynn Ballard vervolledigde het podium met Catoki's Son Z.

De 10-jarige Catoki-zoon komt uit de fokkerij van Kurt Heinen en werd in het verleden nog uitgebracht door Pieter Kenis.

Eerder op de dag sprong Marilyn Little naar de 1.40m winst met onder het zadel Clear Water (Clearway). Little bleef in deze rubriek ruim twee seconden voor op Laura Chapot met de KWPN-hengst, Calafornia (Ultimo). Het podium werd afgewerkt door Victoria Birdsall met Djumpsina SFN (Zürich).

Net buiten het podium volgde Callan Solem met Niel Vangelder's voormalige BWP-merrie, Imogen de Regor (Darco). De merrie komt uit de fokkerij van de familie Veldeman en is de moeder van de gekeurde hengst, Mithras de Regor.

Solem volgde zichzelf op met de 10-jarige Jasmijn van de Renthoeve (ARD VDL Douglas). Deze BWP-merrie werd met Wim Vinckx als 5-jarige SBB kampioen. Jasmijn komt uit de fokkerij van Bart Sips.