Belgische paarden schitteren tijdens WEF 1.50m afsluiter

Belgische paarden schitteren tijdens WEF 1.50m afsluiter

Stormweer zorgde er bijna voor dat het middagprogramma in Wellington niet kon doorgaan. Uiteindelijk waagden 20 combinaties zich aan het 1.50m parcours van Anthony D'Ambrosio tijdens het Winter Equestrian Festival. Proefwinst kwam op naam van Grace Debney met Boheme de la Roque, een 11-jarige dochter van Kannan.


Het duo klokte als enige foutloos af in minder dan 36 seconden en verwees zo landgenoot Mathew Boddy met de Z-ruin, Cliff Z (Canturano) naar de tweede plaats. Cliff komt uit de fokkerij van Jan Segers en Wendy Van Wesebeeck en werd voordien oa. uitgebracht door Georgina Bloomberg. Op het podium volgde Brian Moggre met Leon en Sanne Thijssen's voormalige Dior P Z (Diarado).

Net buiten het podium strandde Shane Sweetnam met Alejandro (Acorado's ASS) voor Victor Mariano Luminatti met Idette (Eldorado vd Zeshoek). Belgisch talent volgde met de sBs-merrie, Cana van de Blom (Kashmir van Schuttershof) en Conor Swail op de zesde plek.  Cana werd voordien uitgebracht door oa. Christophe Vanderhasselt, Thierry Goffinet en Nicolas Leemans.  Jens Vandenberk's voormalige Amex Z (Andiamo Z), volgde op de zevende plek. 

Over Boheme de la Roque

Na afloop was winnaar, Debney enorm opgetogen. "Boheme is enorm zachtaardig, maar een vechter in de piste," vertelt ze over haar merrie. "Ze is op stal ons favoriet paard. Voor de FEI rubrieken is ze ons nummer één paard."


uitslagen