Belgische paarden kleuren Grand Prix podium Zwart-Geel-Rood in Riyadh

In Riyadh kleurde het volledige Grand Prix podium deels Belgisch dankzij de paarden. De internationale CSI3* Grand Prix van Riyadh stond 1.50m hoog gebouwd. Eerder deze week won  David Will al de Longines Ranking met de BWP-ruin, My Prins Van Dorperheide.

Samen met de zoon van Zilverstar T, komende uit de fokkerij van Ludo Philippaerts, bleef David Will in de Grote Prijs ruim twee seconden voor op Abdullah Mohd Al Marri met James Vd Oude Heihoef (Douglas). De BWP-ruin werd tot 2018 uitgebracht door Tom Dhaeyere. Het paar verwees Omar Abdul Aziz Al Mazooqi met Dalida van de Zuuthoeve (Thunder vd Zuuthoeve) naar de derde plaats.

Enkel dit podium wist over de twee fasen een foutloze omloop te rijden. Met twee tijdsfouten in de eerste fase strandde Stefano Enea met Miss Cooper op de vierde plaats. Gert-Jan Bruggink noteerde een snelle chrono in het zadel van de 12-jarige Quincy 230. Samen met de zoon van Quintender 2 sprong Bruggink met één springfout naar de vijfde plek.