Belgische overwinningen in Youngster rubrieken Bonheiden

Belgische overwinningen in Youngster rubrieken Bonheiden

Deze ochtend werden er in Bonheiden verschillende rubrieken voor jonge paarden afgewerkt. Zowel de 5-, 6- ams 7-jarige paarden kwamen aan bod. 

5-jarigen

In de rubriek voor de 5-jarige paarden, ging de overwinning naar Bart Anthonissen. Hij reed Pirocco Castanoo foutloos naar de finish in 64,60 seconden. Biy-Adrian Van Gelderen en Fleur d'Obliche namen de tweede plaats voor hun rekening. Ook zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 67,06 seconden. Mike van Belle nam met Cobelensky Z de derde plaats op het podium in na een foutloze ronde in 69,89 seconden. 

Dries Van Dijck (APG Kalani) en Anthony Wellens (Pomme Blue) vervolledigden de top vijf op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats.

6-jarigen

In de rubriek voor de 6-jarigen nam Anthony Wellens de overwinning mee naar huis. Hij reed Oniela van de Potaarde foutloos naar de finish in 59,35 seconden. Barth Anthonissen eindigde hier op de tweede plaats. Met Orange Juice Castanoo onder het zadel, sprong hij een foutloze omloop in 59,96 seconden. Anthony Wellens en J'Adore HW namen de derde plaats voor hun rekening.

Jelmer Hoekstra (Casilo) en Jessica Geurts (Oliska) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats voor hun rekening.

7-jarigen

De rubriek voor de 7-jarige paarden werd net afgesloten. Equteam-ruiter Jean-Christophe De Grande stond lange tijd aan de leiding met Naturele van het Reigershof maar moest uiteindelijk toch Virginie Thonon voor zich dulden. Thonon sprong een foutloze omloop in het zadel van Zirkana Adelheid in 61,69 seconden. De Grande moest zo met zijn tijd van 62,32 seconden vrede nemen met de tweede plaats. Emilie Turkington en Bella M namen de derde plaats voor hun rekening. Zij sprongen een nulronde in 62,37 seconden.

Bart Anthonissen (Nausika vd Pereboom) en Pascal Haep (Happy Melody) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor alle resultaten