Belgische jeugd scoort ook in nevenrubrieken Sentower Park

Belgische jeugd scoort ook in nevenrubrieken Sentower Park

Naast de verschillende eerste rondes van de Nations Cup finales, werden er in Sentower Park deze voormiddag nog verschillende nevenrubrieken gesprongen. Bij de Children werd er over een hoogte van 1m25 gesprongen. 

De winst ging naar Britt Schaper. Zij sprong een foutloze ronde in het zadel van de 8-jarige KWPN-merrie Heerdestar (v. Zilverstar T) en klokte af in 74,23 seconden. Hiermee bleef ze de Ier Jack Conlon Gateau voor die met F-Berlina (v. Warrant) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Ook deze ronde kon de nul behouden en finishte in 74,40 seconden. Marco Salvatore Franco en Balcarek (v. Balou du Rouet) namen de derde plaats op het podium mee naar huis. Ze hielden de nul op de teller en finishten in 75,23 seconden. 

Chloe Lemieux (Freya) en Jennifer Grumo (Especiale Too) volgden op plaatsen vier en vijf. 

Camille Biebuyck was de beste Belgische op de zesde plaats. Zij reed Galegra foutloos naar de finish in 77,26 seconden. Andere Belgische klasseringen kwamen van Seppe Wouters (Hera d'Hessy en Porthos Maestro Mh Z), Jef Peeters (Contiki Ah Z) en Ines van Dijck (Caretina en Futricia Van Beek).

Klik hier voor de resultaten

In de nevenrubriek voor Juniors reed Ella Quigley naar de overwinning. Zij kon de nul behouden in het zadel van Horinde H (v. Tornesch 1042) en finishte in 81,90 seconden. Gilles Müller en Giavanna CB (v. Ukato) eindigden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 83,45 seconden. Pam Nieuwenhuis en Farmer's Apple (v. Winningmood vd Arenberg) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 84,20 seconden. 

Noah Keller (Eastwood d'Hof Ten Bos) en Gilles Müller (Lodal's Cooper) volgden op plaatsen vier en vijf.

Roy van Beek was de beste Belg op de zesde plaats. Hij reed Mia vh Hulstenhof (v. Zirocco Blue) in 72,33 seconden naar de finish maar tikte hierbij één balk uit de lepels. Andere Belgische klasseringen kwamen van Bart Jay Junior Vandecasteele (Kadee van het Heikanthof en Esprit de l'Esprit Z) en Tristan Guisson (No Limit vh Legitahof Z).

Klik hier voor de resultaten