Belgische jeugd blijft presteren in Sentower Park

In Sentower Park staan er vandaag geen Nations Cups of Grand Prix op het programma, maar dat betekent uiteraard niet dat er niet gesprongen wordt. Daarnet werd een 1m25 rubriek voor Children gesprongen. De ruiters kregen een parcours van 1m25 voorgeschoteld en er werd in twee fases gesprongen.

Leonie Pander reed naar de overwinning. Zij rekende op Baron WZ (v. Balou du Rouet) om in 27,60 seconden een foutloze ronde te sprongen. Eoin Brennan en Gorvernor DK Z (v. Glasgow W) volgden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 27,68 seconden.

Naomi Himmelreich en Cordetto 3 (v. Cormint) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 27,75 seconden. Nathan Vicini (Quarmen de la Loue) en Alicia Bocken (Insomnia Z) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

Eerder vandaag werd er ook al een 1m15 rubriek voor Children gereden. Hier ging de winst naar Phoebe Farman. Zij sprong een foutloze tweede fase in het zadel van Carista VDL (v. Silverstone) en klokte af in 27,47 seconden. Britt Schaper en Heerdestar (v. Zilverstar T) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 30,04 seconden. Pien de Boer en Panamera 10 vervolledigden het podium.

Chloe Lemieux (Skylandria Z) en Naomi Himmelreich (Vino v't Kosterhof Z) volgden op plaatsen vier en vijf.

Voor Paris Vandousselaere en Merith Vdb (v. Chopard Vdb Z) was er een zevende plaats na een foutloze ronde in 34,50 seconden. Lien Eeckelaers reed op haar beurt in de kijker in de ponyrubriek deze ochtend. Met haar pony Swarovski (v. Amor DJ) eindigde ze op de zesde plaats in het 1m15.