Belgische eventingruiters laten meteen goede indruk achter op het WK

Belgische eventingruiters laten meteen goede indruk achter op het WK

Het Werelkampioenschap eventing is deze week van start gegaan. Alle ruiters zijn onderworpen aan het eerste onderdeel: de dressuur. De Belgen brachten het er alvast goed vanaf in het Italiaanse Pratani en staan er voorlopig op de achtste plaats in het klassement. 

Het Belgische team is naar Italië afgezakt met een duidelijk doel voor ogen: een kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs binnenhalen. Daarvoor moeten ze één ding doen: minimum de achtste plaats behalen. Nu de dressuur achter de rug is staan de Belgen op de achtste plaats. Het team van chef d'equipe Kai Steffen Meier staat momenteel ideaal geplaatst om hun doel waar te kunnen maken. 

Momenteel neemt het Britse team de leiding gevolgd door Duitsland en dan Amerika. 

De beste prestatie in het dressuur voor België staat op naam van Karin Donckers. De amazone is nog maar recent terug in het zadel te vinden na een lange revalidatie. Maar ze bewees meteen dat ze het nog niet verleerd is door een tiende plaats te behalen met Fletcha van 't Verahof (v. Vigo d'Arsouilles). Jarno Verwimp bracht het er als tweede beste vanaf en behaalde met Mahalia de 31ste plaats. Lara de Liedekerke kwam op 42 met Hermione d'Arvile (v. Royaldik). Voor Maarten Boon met Gravin Van Cantos (v. Cantos) was er een 63ste plaats gevolgd door Senne Vervaecke en Google van Alsingen (v. Watch Me) op 74. 

Bekijk hier de tussenstanden

Bron: KNHS