Belgische Children sluiten Nations Cup af met brons

Belgische Children sluiten Nations Cup af met brons

Op De Peelbergen hebben de Belgische Children hun Nations Cup avontuur afgesloten met een knappe bronzen medaille. Onder leiding van Chef d'Equipe Jean-Jacques Mathijs namen Louis Lambrecht, Marthe-Louize Dieu, Nikita van der Meerschen en Brent de Schrijver hun plaats op het podium. 


Marthe-Louize Dieu maakte met Jazz Van T Kamerveld (v. Toulon) geen enkele springfout en ook Nikita van der Meerschen bleef foutloos in het zadel van Impressario vd Heffinck (v. Diabeau (Bwp)). Louis Lambrecht kreeg één springfout aangerekend met Ziggy Stardust Z (v. Zandor) maar was sneller dan Brent de Schrijver en Liv Good vd Kattevennen Z waarvan het resultaat geschrapt werd. 

Jesse Berkers met Aragon Happhira (v. Corland), Emma Heijligers met Sambucca (v. Sandro Boy) en Yoni van Santvoort met Ilandra (v. Up To Date) konden foutloos en binnen de tijd over de finish komen. Faye Louise Vos werd één springfout aangerekend met Monica LH (v. Verdi). De andere teams konden deze puike prestatie niet evenaren en verzamelden meer strafpunten dan het Nederlandse team. 

Het Italiaanse team had vier strafpunten meer en nam het zilver door sneller te blijven dan het Belgische team.

Zweden kwam net buiten het podium op vier na een balk en een uitsluiting. 

Nations Cup Ponyruiters

Ook voor de Belgische ponyruiters stond de finale van de Nations Cup op het programma. Zij konden de prestatie van de Children niet evenaren en eindigden vijfde. Voor België kwamen Merel Braspenning met Parco Van'T Hollandhof (v. Berktzicht Jekilja), Laure Tijskens met Navayo (v. Jerome van de Vondelhoeve), Isee Doem met Flore du Fleury (v. Machno Carwyn) en Robin Vermeir met Kristal Sparkle Van Begeveld (v. Ponyhoeve Bright Sparkle 912) aan de start onder begeleiding van dezelfde Chef d'Equipe als de Children, Jean-Jacques Mathijs. 

Bekijk alle resultaten hier

F. © FEI