België neemt de leiding in Eventing Nations Cup

België neemt de leiding in Eventing Nations Cup

De Eventing Nations Cup is dit jaar een thuismatch voor de Belgische eventers. Arville is het komende weekend de place to be voor alle eventing liefhebbers. 

Vandaag werd het eerste onderdeel van het vierdaagse evenement verreden. De eventers gaven het startschot voor de Nations Cup in dressuur. En wat voor een start voor de Belgen. Met maar liefst 5 belgen in de top 10 van de individuele CSI4* en een voorlopige leiderspositie voor Team België ronden we dag één succesvol af.

In de individuele proef was het Julien Wergifosse met Floren 06 dat de jury het meest kon overtuigen. Op een half puntje verschil volgt Maarten Boon met Gravin van Cantos op twee. Nogmaals een half puntje lager staat Manon Minner samen met Agora de Bordenave op drie - Deze drie combinaties zorgen voor een volledig Belgisch podium op dag één van het internationale gebeuren. 

In de Nations Cup ranking staat België voorlopig eerste na het eerste onderdeel. De combinaties moeten zich de volgende dagen nog bewijzen over 2 andere onderdelen, zijnde jumping en cross country. 

Alle resultaten vind je hier