Belgen winnen Nations Cup finale en Olympisch ticket !

Belgen winnen Nations Cup finale en Olympisch ticket !

Terwijl de Nations Cup finale nog volop bezig is hebben de Belgen reeds een sterke indruk nagelaten. Het Belgische team zette een sterke prestatie neer en verzekert zich meteen van een Olympisch ticket voor Parijs. "De doelstelling is behaald," reageert een opgeluchte Weinberg.

Koen Vereecke zette de toon met een nulronde in het zadel van Kasanova de la Pomme (Bamako de Muze). Het Oost-Vlaamse duo zorgde voor het nodig vertrouwen bij de Belgen wat uiteindelijk resulteerde in drie nulrondes. Ook Gilles Thomas en Calleryama (Casall) en Jérome Guery met Quel Homme De Hus (Quidam de Revel) hielden het foutloos.

Voor Gregory Wathelet en de 14-jarige BWP-hengst, Iron Man vd Padenborre (Darco) was er één pechfout. De Belgische springduivels wisten zo als enige de totaalscore op nul te houden.

In de Nations Cup finale konden Zwitserland of België kans maken op een Olympisch ticket. Een springfout van Martin Fuchs met Conner Jei (Connor 48) beslechtte de uitslag. Op het podium volgde het Franse team voor de Zwitserse springruiters.

Volledige uitslag