Belgen sterk in LR Oliva met Andres Vereecke op kop

Belgen sterk in LR Oliva met Andres Vereecke op kop

In Oliva werd zonet de CSI2* rankingrubriek gesprongen over een hoogte van 1m45. Van de 60 startende combinaties, konden er maar liefst 24 de nul behouden in het basisparcours. Een drukke, en kletsnatte, barrage moest dus over de winnaar beslissen. 

De winst ging naar Richard Vogel. Hij reed Lesson Peak (v. Lord Z) foutloos rond in 35,38 seconden.  Andres Vereecke, die lang aan de leiding stond, moest vrede nemen met de tweede plaats. Hij reed Diadarco Van Evendael Z (v. Diamant de Semilly) foutloos doorheen de barrage en klokte af in 36,41 seconden. De derde plaats ging naar de Ier Michael Pender. Hij kon met Hhs Calais (v. Cavalier Royale) een foutloze ronde springen en finishte in 37,15 seconden.

Charlotte Bettendorf was de beste amazone op de vierde plaats. Zij rekende op de Selle Français merrie Baladine du Chanu (v. Kannan) om in 37,35 seconden een foutloze ronde te sprongen. Nicola Pohl en Katcha HD (v. Diamant de Semilly) vervolledigden de top vijf na een foutloze ronde in 38,16 seconden. 

Constant van Paesschen en Koen Vereecke konden zich ook in de top tien klasseren. Van Paesschen reed Verdi Treize (v. Diamant de Semilly) foutloos rond in 38,20 seconden. Koen Vereecke en Kasanova de La Pomme (v. Bamako de Muze) plaatsten zich op de negende plaats. 

Voor Bart Clarys was er ook een top klassering. Hij rekende op Geste van de Vihta (v. VDL Zirocco Blue) om in 38,24 seconden naar de finish te rijden. Hij tikte hierbij helaas één balk uit de lepels. Dit leverde hem wel nog de elfde plaats op. 

Klik hier voor de resultaten