Belgen starten de dag in Knokke met diverse ereplaatsen

Belgen starten de dag in Knokke met diverse ereplaatsen

In Knokke zijn de eerste prijzen van de dag alweer uitgedeeld. Anouch Danneels zorgde voor een eerste Belgische overwinning en daarnaast waren er nog enkele mooie ereplaatsen voor onze landgenoten.

CSI1* 1.05m

In de CSI1* 1.05m rubriek, de opener van de dag, was Anouch Danneels de snelste met Oakingham Francessca (v. Action Breaker), voor Stacey Willsone en Melissa Welker. Valerie Blommaert stuurde Izadi di Fer naar een vierde plaats en Juliette Herpoel mocht de top vijf afsluiten met Carrera.

CSI1* 1.25m

Op de Albert Plage weerklonk vanmorgen het Italiaanse volkslied. Alessandra Fuzzi pakte er de overall overwinning in de 1.25m rubriek met Grazia Z (v. Glasgow-W vh Merelsnest). Ida Svensson volgde met Charlotte SR op de tweede plaats en de derde stek was voor Maria Ignacia del Pedegral Villalobos met Dendola-B. Het beste Belgische resultaat kwam van Stephanie Janssens met ChouChou (v. Cassini) op de vierde plaats, Kevin Gielen volgde op vijf met Umbrella Brimbelles.

CSI3* 1.40m

In de hoofdpiste werd dan weer gestart met een 1.40m rubriek in de driesterrencompetitie. Die kwam op naam van Karim Elzoghby met F-Narcist, voor Thomas Rousseau met Udson de Jauzif en Walter Lapertot met Adelasia.

Emilie Conter was in deze proef de beste Belgische op een vierde plaats, met Ultrachic de Charmois (v. Quaprice) onder het zadel. Ook Evelyne Putters (Angel van 't Hof) en Nick Vrins (Diornella-D) konden zich klasseren.