Belgen bezetten quasi volledige top tien in Youngster Finale Oliva

Belgen bezetten quasi volledige top tien in Youngster Finale Oliva

In Oliva werd zonet de finale voor de 6-jarige paarden gereden en de Belgen slaagden erin om erg goed te presteren. In de top tien gingen maar liefst vijf klasseringen naar Belgische combinaties. 

De winst was voor de Fransman Sebastien Tence. Hij rekende op Emir du Chanu (v. Air Jordan) om in 32,37 seconden een foutloze ronde te springen. Hiermee bleef hij de Zwitserse Emilie Paillot voor die op de tweede plaats eindigde. Zij reed de Selle Français merrie Etincelle de la Fosse (v. Bocage de Longane) foutloos naar de finish in 33,02 seconden. Harry Allen en Olina van de Noordheuvel (v. Starpower) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 33,72 seconden. 

Christina Thomas (Cohiba Girl Cte) en Rik Hemeryck (Caristello Jpz) volgden op plaatsen vier en vijf. 

Ook Jérôme Guery (Tender Dream Hero Z), Maartje Verberckmoes (Tagliatelle Hh Z), Constant van Paesschen (Ovanna van de Eedthoek), Rik Hemeryck (Jolanthe) en Candice Lauwers (Atomica des Sequoias Z) zorgden voor Belgische klasseringen.

Klik hier voor de resultaten

Bij de 5-jarige paarden reed Ronnie Jones naar de overwinning. Hij rekende op de KWPN-ruin Key West (v. Otangelo) om in 29,51 seconden een foutloze ronde te springen. Jonna Ekberg en Kravitz (v. Zambesi) sprongen naar het zilver. Zij konden de nul behouden en klokten af in 32,44 seconden. Romilly Simmons en Cool Boy (v. Colman) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 32,74 seconden. 

Alex Duffy reed naar de vierde plaats. Hij reed de KWPN-hengst Kaiden Leva WD (v. Kannan) naar de finish in 33,21 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Jérôme Guery (Kdora Night) volgde op de vijfde plaats.

Fabienne Daigneux-Lange kon zich klasseren op de negende plaats. Zij reed Virunga H Z (v. Vigo d'Arsouilles) foutloos rond en stopte de chrono na 34,77 seconden. 

Klik hier voor de resultaten