Axel Vandoorne en Charlotte Philippe scoren in Lier. Julien Epaillard wint hoofdrubriek.

Axel Vandoorne en Charlotte Philippe scoren in Lier. Julien Epaillard wint hoofdrubriek.

Bij de zevenjarige paarden hield de Italiaanse springruiter, Emanuele Gaudiano de concurrentie van winst. In Lier sprong Gaudiano naar de winst met Vasco 118 (Vivant) onder het zadel. In de 1.45m hoofdrubriek was Charlotte Philippe de Belgische sterkhouder. Proefwinst kwam op naam van Julien Epaillard met Jalanta P.

Gaudiano won de rubriek voor zevenjarigen door als enige foutloos onder de 30 seconden te finishen. Samen met de hengst uit de fokkerij van Paul Schockemöhle verwees hij Dan Kermer met Formidable GLN Z (Focus GLN) naar de tweede plek. Voor eigen publiek werkte Axel Vandoorne het podium af in het zadel van Amiro B Z (Asca Z).

Landgenoot Tom Sneppe volgde met de schoonvader zijn eigen gefokte Origi van de Lentakker (Kannan). De Belg werd opgevolgd door Kevin Jochems met onder het zadel de Kannan-merrie, Jannan Girl BH.

Internationale sterkte in 1.45m CSI2*

De Franse springruiter, Julien Epaillard was niet te kloppen in de 1.45m hoofdrubriek. Samen met de 12-jarige Jalanta P (Catalano) sprong Epaillard naar de winst op ruim vier seconden. Kevin Jochems volgde met de 12-jarige BAlou Z (Balou du Rouet) op de tweede plaat voor Charlotte Philippe.

De Luikse amazone vervolledigde de top drie met onder het zadel de 11-jarige Corlensky G-merrie, Cacharel de Amoranda Z.

Net buiten het podium sprong Erika Lickhammer - van Helmond met Edette (Namelus R) foutloos naar de vierde plaats voor Dayro Arroyave met onder het zadel Cascol Z.

Alle resultaten