Anthony Philippaerts naar de overwinning in bloedstollende Grand Prix

In Mechelen werd zonet de Grand Prix van de CSIJY-A gereden. Opvallend was dat geen enkele combinatie de nul kon behouden in de eerste ronde. Een barrage met alle vierpunters moest dus over de winnaar beslissen.

Ook in de barrage bleek het geen sinecure om een foutloze ronde te rijden maar uiteindelijk slaagde Etienne Princen er toch in om met Cintro d'Houtveld (v.Echo van het Neerbosch) een foutloze ronde te rijden.

De winst ging naar Anthony Philippaerts. Hij reed All Rightdu Genet (v. Allegreto) naar de finish in 32,19 seconden. Hiermee bleef hij Gilles Nuytens voor die met Jade S (v. Diarado Carnute) op de tweede plaats eindigde. Lore Decock en Herschung Van T Ameldonk (v. Wander vd Mispelaere) eindigden op drie.

Simon Morssinkhof en Vivolta de Gree (v. Diamant de Semilly) eindigde op de vierde plaats. Zij klokten af in 34,17 seconden. De Nederlandse Senna Everse eindigde op de vijfde plaats met Kerswin van'T Roosakker.