Anthonissen voert quasi volledig Belgische top vijf aan in Youngster Tour Sentower Park

Anthonissen voert quasi volledig Belgische top vijf aan in Youngster Tour Sentower Park

In Sentower Park ging de dag van start met twee rubrieken van de Youngster competitie en de Belgische ruiters gingen meteen erg goed van start. Bij de 5-jarige paarden ging de overwinning naar Keiralanda Vdm (v. Douglas). De KWPN-merrie sprong foutloos doorheen het parcours in 26,30 seconden onder het zadel van Mart-Sander Aarma. 

Sven Joseph Hadley en Hsh Harper du Seigneur (v. Aganix du Seigneur) namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij konden de nul behouden en klokten af in 26,33 seconden. Bart Anthonissen en Peter-Pan (v. Tangelo vd Zuuthoeve) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 27,18 seconden. 

Mart-Sander Aaram (Adante) en Mike van Olst (Kornets Touch W) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats.

Mathieu Bourdeaud'Hui (Top Invest 313 Z) en Pieter Kenis (Chapper) konden zich ook klasseren.

6-jarigen

In de rubriek voor 6-jarige paarden ging de top vijf vrijwel volledig naar Belgische ruiters. De winst ging naar Bart Anthonissen. Hij rekende op range Juice Castanoo (v. Apple Juice) om in 24,98 seconden een foutloze ronde te springen. 

Mart-Sander Aarma en Dance Like No One Is Watching (v. Perigueux) namen de tweede plaats voor hun rekening. Ze behielden de nul en klokten af in 25,34 seconden. Gilles Nuytens eindigde met Opaline Ter Goes (v. Cooper vd Heffinck) ook op het podium. Dit na een foutloze ronde in 26,57 seconden. 

Koen Gelaude (Capall) en Dave Maarse (Juangran) vervolledigden de top vijf op de vierde en vijfde plaats. Melissa Zerbini en Ohla Pika (v. Nabab de Reve) eindigden net buiten de top vijf op de zesde plaats. 

Brecht Bille (Otard van't Roosakker) eindigde ook in de top tien.

Klik hier voor alle resultaten