Andres Vereecke gaat volledig Belgische top drie voor in de 2* LR 1m45-rubriek van Bonheiden

Andres Vereecke gaat volledig Belgische top drie voor in de 2* LR 1m45-rubriek van Bonheiden

In Bonheiden werd er zojuist een 2* 1m45-rubriek in twee fasen afgewerkt waarbij deelnemers eveneens rankingpunten konden winnen. In totaal zagen we twintig combinaties in de tweede fase en daarvan kon de top acht foutloos blijven. De proef werd gedomineerd door onze landgenoten en Andres Vereecke kon de aller snelste tijd neerzetten. 

Voor deze laatste 2*-rubriek van de week kon Andres Vereecke opnieuw rekenen op de Diamant de Semilly-zoon d'Artagan RR. Op donderdag sprong het duo al naar de tweede plaats in de 2* 1m45 rankingproef en zojuist wisten ze dat resultaat zelfs nog te verbeteren. Ze gingen snel en foutloos door de tweede fase en dat resulteerde in een pijlsnelle tijd van 32,36 seconden. Het bleek een tijd die niet meer te verbeteren viel en dus won Vereecke de afsluitende 2* rubriek van Bonheiden. 

Lieven Devos kwam wel nog gevaarlijk dichtbij. Met Eldorrado Mvnz klopte hij af in 32,93 seconden, net niet snel genoeg voor de overwinning maar wel ruimschoots genoeg voor de tweede plaats. Christophe Vanderhasselt en Arthuro de Sarlar Z (v. Breemeersen Adorado) zagen we op de derde plaats terug. 

Sofia Westborg en F Termie R12 (v. Lasino) namen voor Zweden de vierde plaats voor hun rekening. Zij bleven Ines de Vos en Cookie du Bassin (v. Lando) voor, die de top vijf afsloten. 

Verder konden ook Tatiana Troiani (Che de Kezeg Z), Manuel Thiry (Cap Libellule), Stephanie Andries (Azaria Dinero), Vincent Lambrecht (S&L Exxon Hedonist), Dirk Demeersman (G'Majo van de Caloo Meerschen), Frederic Vernaet (Born To Win Ap Z), Katrien Nijs (Lou Lou D Avifauna) en Steven Vermeir (Nikita van de Koekelberg) zich nog klasseren. 

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Foto: ACP Pantel