Alexander Housen schrijft Grand Prix Young Riders op zijn naam

Alexander Housen schrijft Grand Prix Young Riders op zijn naam

In Sentower Park werd zonet de Grand Prix voor de Young Riders gesprongen en Alexander Housen zorgde ervoor dat de overwinning in Belgische handen bleef. Hij was in het zadel van de hengst Casillas van de Helle (v. Casall) de snelste in een barrage met zes. 

Niels Bulthuis moest vrede nemen met de tweede plaats. Hij slaagde er met Chicharito LS (v. Chapultepec) in om een foutloze barrage te springen en stopte de chrono na 40,28 seconden. Mathilde Pinault maakte de top drie compleet na een foutloze ronde 41,78 seconden. Ze rekende hiervoor op Sea Coast Kira (v. Emerald).

Ramatou Ouedrago (Gfe Up To You) en Philippa Wildfang Linde (Carreau of Greenhill Z) vervolledigden de top vijf. 

Maartje Verberckmoes (Guidam's Willow the Second) eindigde net buiten de top vijf op de zesde plaats. 

Camille Demolie (Chin Chesta) en Thibault Philippaerts (Khan vd Kattevennen Z) konden zich ook klasseren.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m40 voor Junioren ging de winst naar de Fransman Gautier Lenoir. Hij rekende op Valkera d'Anto (v. Toulon) om in 34,52 seconden een foutloze tweede fase te springen. Jerome Schmidt en Etoille zorgden voor de beste Nederlandse prestatie. Zij konden een foutloze ronde springen in 36,01 seconden. Gustav Christian Jacobson en Fayot (v. Lupicor) sprongen foutloos rond in exact dezelfde chrono. 

Bart Jay Junior Vandecasteele (Entreprise Jt Z) en Aurelia Guisson (Berlini from Second Life Z) vervolledigden de top vijf. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Constance Adam (Decibelle du Seigneur) en Evelyne Putters (Eye of the Tiger). 

Klik hier voor alle resultaten