Alexander Housen: "Ik hoop dat ik na deze Nations Cup nog eens de kans krijg"

Alexander Housen: "Ik hoop dat ik na deze Nations Cup nog eens de kans krijg"

Gisteren vertelde Tim Prouvé al hoe hij toeleeft naar zijn debuut bij de Young Riders maar ook Alexander Housen zal volgende week voor de eerste keer de Belgische kleuren verdedigen bij de Young Riders. We polsten ook bij hem hoe het staat met de zenuwen, welk paard hij aan de start zal brengen én wat hij verwacht van de rest van het seizoen. 

Het is de eerste keer dat je mag aantreden bij de Young Riders, brengt dat extra stress met zich mee?

"Nee, stress kan ik het niet echt noemen. Natuurlijk is er wel een gezonde spanning om zo goed mogelijk te presteren, zowel individueel als voor het team". 

Heb je je op een specifieke manier voorbereid? 

"Door Corona ben ik helaas, net zoals iedereen, minder op wedstrijd geweest. Ik ben wel blijven trainen zoals ik naar iedere andere wedstrijd ook deed. Hopelijk is dat voldoende". 

Wat zijn je plannen voor de rest van het seizoen? 

"Ik hoop dat ik na deze Nations Cup nog eens in het team mag aantreden. Met Corona is het nog niet zo heel duidelijk welke concours zullen doorgaan en welke niet, dus echt een planning maken is erg moeilijk. We zullen moeten aanzien welke concoursen doorgaan". 

Welk paard breng je aan de start en kan je wat meer over je paard vertellen? 

"Ik rijd Jilbert van het Ruytershof. Dit is een paard met uitzonderlijk veel vermogen. Hij heeft een echte winnaarsmentaliteit en geeft telkens weer het beste van zichzelf". 

Is het Belgisch kampioenschap bij de Young Riders één van je doelen voor dit seizoen? 

"Zeker en vast. Het BK is altijd één van de hoogtepunten van het jaar en een doel waar je bewust naartoe werkt".