Alain Colette en Juliette Herpoel houden Belgische eer hoog in Knokke

Alain Colette en Juliette Herpoel houden Belgische eer hoog in Knokke

Deze ochtend hebben de Belgen hun start opnieuw niet gemist in Knokke. In de 1.45m CSI2* rubriek werd de eerste omloop alvast verreden, de barrage volgt later vandaag.  Bij de zesjarigen hield Alain Colette de thuis-eer hoog. Juliette Herpoel scoorde in de CSI1* 1.10m.

De rubriek voor zesjarigen kwam op naam van de Britse amazone, Emma Stoker met haar Quaid-zoon, Q Seven. Brieanne Dofort volgde op de tweede plek met de Elvis Ter Putte-merrie, Nanou van het Dennehof.

Met een ruim verschil vervolledigde Alain Colette het podium in het zadel van de Baltic VDL-merrie, Noblesse du Palis. Stephan Conter's duo bleef Bertram Allen met Italy Hdh (Cream On Top) voor, terwijl Jonna Ekberg de top vijf afwerkte met Gustaaf Van Massenhoven's gefokte, Nindiana van den Berg (Emerald). Ook Ines van den Bosch stelde zich op voor de uitreiking met  de Cardento-zoon, Impossible Dream.

Juliette Herpoel scoort in de 1.10m

In de 1.10m moest Juliette Herpoel enkel Wesley Newlands voor zich dulden met de Belgische ruin, Gin Tonic vd Haagakkers (Labor's VDL). Juliette Herpoel volgde op de tweede plek met Carrera (United) terwijl Stephanie Haelterman het podium afwerkte met onder het zadel Indiana Jones vh Krekelhof (Concorde).

Uitslag