3 Belgen in de top 20 van loodzware CCI4* Luhmühlen

3 Belgen in de top 20 van loodzware CCI4* Luhmühlen

Op de Duitse Westergellerse heide, in het voor de eventingsport wereldbekende Luhmühlen, reed een handvol Belgen afgelopen weekend de CCI4*-S Meßmer Trophy, die tevens een wedstrijd was voor de voor de Duitse kampioenschappen.

En dat deden ze met succes! Om tijdens deze kwalitatief hoogstaande 4*-wedstrijd, met een heel sterk deelnemersveld, met drie combinaties te kunnen eindigen in de top 20, is een mooi en zeer veelbelovend resultaat.


Jarno Verwimp en Kyba van de Jomaheide eindigden 11e, Senne Vervaecke en Google van Alsingen behaalde plaats 15 en Maarten Boon en Gravin van Cantos konden beslag leggen op de 19e plaats.


“Ik sprak dit weekend een zeer tevreden Team Manager, Kai Steffen Meier. We kunnen echt spreken over 3 erg getalenteerde opkomende combinaties”, aldus Wendy Laeremans, technisch directeur van KBRSF.


En ook de beste Belg in het klassement, Jarno Verwimp, was na afloop van de wedstrijd een gelukkig man. “Kyba en ik vormen nog maar sinds een jaar een combinatie en dit was pas de tweede 4*-wedstrijd voor ons. Het is dus best speciaal dat we op zo een mooie plaats in het klassement eindigen. De wedstrijd liep helemaal volgens plan. Zoals het Luhmühlen betaamt, stond het crossparcours erg zwaar gebouwd, maar Kyba is zo een fantastisch spring- en crosspaard, dat ik me er helemaal geen zorgen over hoefde te maken.


Ook de team manager, die ik uitvoerig heb bedankt voor deze kans, is zeer positief over Kyba. Ik ga nu hard werken om de dressuur nog te verbeteren, en dan hoop ik dit seizoen met hem nog de Nations Cup in Arville te mogen rijden, en op het einde van het seizoen de lange 4*wedstrijd van Boekelo. Volgende wedstrijd op de planning is Jardy.


Uiteraard was het erg aangenaam om samen met mijn teamgenoten zo’n mooie resultaten te kunnen rijden. We hebben de cross ook samen verkend, en het is altijd heel interessant om te horen hoe zij alles zien, en ook eens andere ideeën te aanhoren. Uiteraard hebben we elkaar ook zo hard we konden aangemoedigd, aan goede teamsfeer geen gebrek!”



Uitslag


bron: Equibel.be