Marc Houtzager wint Wereldbekermanche Jumping Amsterdam, Pieter Clemens knap derde

Marc Houtzager wint Wereldbekermanche Jumping Amsterdam, Pieter Clemens knap derde

In Jumping Amsterdam was de afsluiter van het weekend de Wereldbekermanche Jumping. 

Marc Houtzager wint de proef, Pieter Clemens wordt knap derde, Niels Bruynseels vierde.


QUICK RESULT

1. Marc Houtzager - Sterrehof's Dante

2. Harrie Smolders - Monaco

3. Pieter Clemens - Quintini

4. Niels Bruynseels - Gancia de Muze

5. Marcus Ehning - Calanda

Met maar negen combinaties in de barrage beloofde het einde van Jumping Amsterdam uiterst spannend te worden. 

Marc Houtzager kwam als zesde en dus voorlaatste combinatie van start in de barrage, maar verbeterde met Sterrehof's Dante (v. Canturano) de tijd van Harrie Smolders met ruim een seconde door in 34.05 te finishen. Smolders had Monaco onder het zadel, een Cassini II-ruin en finishte in 35.03. 

Pieter Clemens kwam vroeg van start in de barrage. Hij zet met Quintini (v. Quintender 2) een tijd van 35.18 op het bord en wordt zo derde. 

Als laatste van start in de barrage klasseert Niels Bruynseels zich als vierde. Hij stuurt de Malito de Reve-dochter Gancia de Muze rond in 35.33. De Duitser Marcus Ehning en Calanda (v. Calido I) vervolledigen in de top vijf. 

Ook Maikel van der Vleuten mocht voor eigen publiek de barrage rijden. Met Beauville Z (v. Bustique) zet hij een knappe tijd van 36.46 neer, goed voor de zesde plaats.

Dubbeldam, die als eerste van start kwam in de barrage, nam weinig risico. Met Oak Grove's Carlyle finishte hij foutloos in 40.12, goed voor plaats zeven. 

Ook Duitser Daniel Deusser kwam van start in de barrage. Met Jasmien van de Bisschop (v. Larino) zette hij een strakke tijd neer, maar er viel helaas een balk. Met hun achtste plaats blijven ze voor Robert Whitaker, die met Catwalk IV (v. Colman) ook een balk liet vallen en zo op de negende plaats eindigt. 

Bart Bles en KrisKras DV (v. Cooper van de Heffinck) volgen op de tiende plaats. Zijn kwamen niet van start in de barrage, want hadden in het basisparcours vier strafpunten. Met hun tijd van 66.36 waren ze wel sneller dan de concurrentie. 


Resultaten