Jérome Guery geeft visitekaartje af met derde plaats in Rolex Grand Prix Genève

Jérome Guery geeft visitekaartje af met derde plaats in Rolex Grand Prix Genève

Jérome Guery zet een prachtig resultaat neer in de Rolex Grand Prix in Genève, Zwitserland. Hij wordt derde in een uiterst spannende barrage. Martin Fuchs houdt de overwinning in eigen land


QUICK RESULT

1. Martin Fuchs  (SUI) - Clooney 51

2. Scott Brash (GBR) - Hello Senator

3. Jérome Guery (BEL)  - Quel Homme de Hus

4. Marlon Modolo Zanotelli (BRA) - VDL Edgar M

5. Steve Guerdat (SUI) - Albfuerhen's Bianca




 Martin Fuchs had vleugels in de Rolex Grand Prix in eigen land. Met Clooney 51 (v. Cornet Obolensky) kwam hij vrij vroeg van start in de barrage. Hij zette op klok een tijd neer van 38.60 en daar ging niemand meer over.

Scott Brash kwam als voorlaatste van start in de barrage en wat maakte hij het spannend. Met Hello Senator (v. Carambole) zat hij Fuchs op de hielen. Hij finisht uiteindelijk in 38.65 en wordt tweede. Bij analyse van de barrages bleek het de laatste lijn te zijn die Brash genekt heeft. Fuchs reedt die iets korter en dat maakte dus het verschil. 

Onze eigen Jérome Guery kwam als derde van start in de barrage. Geen gemakkelijke opdracht, maar Quel Homme de Hus bewees weer maar eens zijn kwaliteiten. Met de Quidam de Revel-zoon ging hij als eerste foutloos over het hout, in een tijd van 39.07, goed voor de bronzen medaille. 

Marlon Modolo Zanotelli en VDL Edgar M, een Arezzo VDL-ruin springen net naast het podium. Ze zijn amper 0.04 trager dan Guery. Op de vijfde plaats vinden we thuisruiter Steve Guerdat en Albfuerhren's Bianca (v. Balou du Rouet) terug. Zij finishen in 39.66.

Ierland, België en Zwitserland hadden elk drie ruiters in de barrage, maar enkel de drie Zwitserse ruiters bleven alledrie foutloos. Fuchs op een, Guerdat op vijf en Bryan Balsiger op zes is het eindverdict. Balsiger en Clouzot de Lassus (v. Ugano Sitte) finishen in 39.97. 

Jos Verlooy en de BWP-gefokte Igor (v. Emerald van 't Ruytershof) zijn de zevende en laatste foutloze combinatie in de barrage. Ze reden een nette ronde met een tijd van 40.45. 

Pieter Devos en Espoir (v. Surcouf de Revel) kwamen ook van start in de barrage. Ze zetten een uiterst snelle tijd van 37.51 neer, maar op de laatste hindernis, de Rolex-rechte tikten ze een balk af. Plaats nummer acht voor Devos dus. 

Het zijn de drie Ierse ruiters die de ranking compleet maken door plaats negen, tien en elf in te nemen. Darragh Kenny en Balou du Reventon (v. Cornet Obolensky) finishen in 39.54 met 4 strafpunten, Mark McAuley en Vivaldi du Theil (v. Quaprice Bois Margo) in 43.74 met ook vier strafpunten, Michael Pender en HHS Burnchurch in 45.25 met acht strafpunten. 


Olivier Phillipaerts en H&M Legend of Love (v. Landzauber) springen een snel basisparcours maar tikken een balk af. De snelle tijd zorgt ervoor dat ze op de vijftiende plaats eindigen en zo ook in de prijzen springen in deze prestigieuze competitie. 

Resultaten