Toekomst Olympische springruiter Kevin Babington nog altijd onzeker, maar van opgeven geen sprake

Toekomst Olympische springruiter Kevin Babington nog altijd onzeker, maar van opgeven geen sprake

Een kleine twee weken geleden kwam de Ierse springruiter Kevin Babington akelig ten val tijdens de Grote Prijs kwalificatie in de Hamptopn Classic Horse Show in New York. Babington brak daarbij zijn nek, waaraan hij een paar dagen later geopereerd werd. Hij werd van het wedstrijdterrein afgevoerd met verlammingsverschijnselen. 

Vlak na de operatie kwam het bericht naar buiten dat deze goed was gegaan. De GoFundMe camapgne die was opgezet had destijds al meer dan 40.000 dollar ingezameld om Babington's familie bij te staan bij de ziektekosten. 

Intussen verblijft de ruiter nog altijd in het New York University Langone Medical Center in Manhatten, terwijl de doktoren en zijn familie uitkijken naar de volgende stappen van zijn herstelproces. Babington liep na zijn operatie een longontsteking op, wat vrij gebruikelijk is voor patienten die zijn geíncubeerd. Terwijl er nog altijd wordt gewerkt aan zin gezondheid wordt er tevens gekeken naar een stamcel therapie. 

Zijn schoonzus heeft inmiddels contact gehad met de Amerikaanse pers en laat weten dat ondanks dat hij alert en aanspreekbaar is, hij nog altijd niet kan bewegen. "Er is geen breuk of scheur gevonden in zijn ruggengraat. Zijn doktoren vermoeden dat zijn ruggengraat gestrekt is geweest tijdens zijn val. Dit zou inhouden dat bij de impact van de val zijn nek uitgestrekt is geweest. Hierdoor is er trauma ontstaan in het ruggengraat zelf. Je kunt het zien als een soort interne bloeding, maar dan binnenin de ruggengraat. Het doel is dan ook om de huidige zwelling tegen te gaan om verdere schade te voorkomen", vertelt Daun Imperatore. 

Wellicht dat fysiotherapie straks uitkomst kan bieden. Dit is afhankelijk hoe het lichaam herstelt en of de zwellingen afnemen. Voor nu leven we dag bij dag en week bij week, gaat Imperatore verder. Babington blijft er zelf optimistisch onder en verwacht over enkele maanden weer bij de paarden in het veld te kunnen staan. 

"Ik ben een paardentrainer en dat zal ik ook zeker blijven!"

De GoFundMe pagina heeft inmiddels meer dan 500.000 dollar ingezameld. 



Om een steentje bij te dragen aan zijn onkosten kun je hier doneren


F: Sportfot