Rik Hemeryck, Pieter Kenis en Irène Santens hijsen Belgische vlag in De Peelbergen

Rik Hemeryck, Pieter Kenis en Irène Santens hijsen Belgische vlag in De Peelbergen

CSI De Peelbergen kende ook vandaag al diverse successen voor onze landgenoten. Vooral de zesde plaatsen van Pieter Kenis en Rik Hemeryck zorgde voor veel Belgische trots. 

CSIYH 1,35m

Bertram Allen zegevierde voor Ierland met Pacino Amiro (Pacino) in 27,4 seconden. Lars N Pedersen zette Denemarken op de tweede plaats met Boegegaarden Gladiola (Boegegaardens Grafs Stakkato), Tim Rieskamp-Goedeking werd derde met Ib Piana (Perigueux). 

Rik Hemeryck zorgde voor een Belgische zesde plaats met Morfine de Muze (Nabab de Reve) in 30,03 seconden. 

CSIYH 5 yo & 6 yo

Deze proef voor jonge paarden werd gewonnen door de Luxemburger Victor Bettendorf met Concollon PS, een zoon van Conthargos. Barbara Schnieper werd tweede met de merrie Inook (Verdi TN), Carina Tringolo Garbino volgde als derde voor Uruguay in het zadel van sBs-ruin Hikarno du Perreon (J Dream Boy du Perron). Pieter Kenis stuurde Nector vd Bisschop (Echo van 't Spieveld) naar de zesde plaats. 

CSI* 1,10m

Hier was Irène Santens de beste Belgische deelneemster. In het zadel van Decantos vd Vrendt (Cantos) sprong ze naar de achtste vierde na een foutloze 35,24 seconden. Meredith Wilson won voor de Britten met Casaretta (Conteur) in 28,79 seconden. 

Klik hier voor alle resultaten.