Onklopbare Christian Ahlmann wint nu ook Longines Eiffel Challenge in Parijs, Verlooy en Devos beiden in top tien

Onklopbare Christian Ahlmann wint nu ook Longines Eiffel Challenge in Parijs, Verlooy en Devos beiden in top tien

Het was een bewogen week voor Christian Ahlmann, die deze week zijn tweede kindje op de wereld verwelkomen mocht, die al de Grote Prijs van de Global Champions Tour in Parijs wist te winnen en hij ondertekende eerder deze week zijn contract om na twee jaar weer voor de Duitse Federatie aan de start te kunnen.

Nu schrijft hij ook nog eens de Longines Eiffel Challenge op naam, een vijfsterren 1m55 rubriek waar hij de 14-koppige barrage voor wist te blijven. De rubriek telde mee voor de Longines Rankings. 

Quick results:

1. Christian Ahlmann - Ailina 
2. Abdel Saïd - Jumpy van de Hermitage
3. Ben Maher - Don Vito


Ahlmann rekende vandaag op de 14-jarige Ailina (v. Chico's Boy) met wie hij in 36.40 seconden onder de tijd van Abdel Saïd wist te duiken. Saïd zien we met de tienjarige BWP-er Jumpy van de Hermitage (v. Toulon) terug op een tweede plaats met een tijd van 36.99 seconden. Daarmee eindigt het toppodium nog niet want de derde plaats is er voor Ben Maher en de Quaprice Z nakomelin Don Vito met wie hij in 37.44 seconden derde werd. 

Het is dan Nayal Nassar en Oaks Redwood (ASB Conquistador) die op de vierde plaats eindigden. Martin Fuchs en de Califax zoon Silver Shine namen vervolgens de vijfde plaats voor hun rekening. 

Bart Bles weet na een geweldige foutloze ronde in 38.36 seconden de zesde plaats op naam te schrijven met Kriskras DV (v. Cooper vd Heffinck). Daarmee bleef hij nog voor op Jos Verlooy en Varoune (v. Verdi) die eveneens foutloos bleven en met 38.84 seconden op de zevende plaats eindigden. Pieter Devos stuurde Espoir naar een tiende plaats. Hij noteerde daarbij de razendsnelle tijd van 36.68 seconden maar moest helaas 4 strafpunten laten noteren. 


Resultaten