Olivier Philippaerts springt op het podium in Grand Prix Oliva

Olivier Philippaerts springt op het podium in Grand Prix Oliva

In Oliva stond zonet de afsluitende Grand Prix op het programma. 62 Deelnemers kwamen van start in deze 1m45 GP. Zeventien van hen konden een foutloze eerste ronde springen. Een barrage met net geen twintig ruiters moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. Die winnaar werd de snelle Franse ruiter Julien Epaillard. Hij reed Usual Suspect d'Auge (v. Jarnac) foutloos naar de finish in 33,34 seconden. 

Janne Friederike Meyer-Zimmerman en Buettner's Minimax (v. Cornado Nrw) eindigden op de tweede plaats. Zij konden eveneens een foutloze ronde springen in 35,69 seconden. Olivier Philippaerts reed naar de derde plaats. Hij rekende op Le Blue Diamond van't Ruytershof (v. Plot Blue) om in 36,08 seconden een foutloze ronde te springen. 

Michel Robert (Emerette) en Sienna Charles (Chinta van Geluut Z) vervolledigden de top vijf op plaatsen vier en vijf. 

Ook Koen Vereecke kon zich in de top tien klasseren. Hij reed een foutloze ronde in het zadel van Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze) en finishte in 38,17 seconden. Virginie Thonon en High Tech Vy de Septon (v. Del Piero D&B) eindigden op de twaalfde plaats. Gudrun Pattet en Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso) eindigden op de veertiende plaats.

Klik hier voor de resultaten