Koen Vereecke en Kasanova de la Pomme winnen Sires of the World na thriller van formaat!

Koen Vereecke en Kasanova de la Pomme winnen Sires of the World na thriller van formaat!

In Zangersheide werd zonet één van de hoogtepunten van het weekend gesprongen: de Grand Prix voor goedgekeurde hengsten. Veertien combinaties konden een foutloze basisomloop springen in deze Sires of the World. De Belgische amazone Gudrun Patteet moest met Sea Coast Valdelamardre Clooney (v. Centeuer Z) als eerste van start. Zij slaagde er meteen in om een foutloze ronde achter haar naam te noteren en klokte af in 37,52 seconden. Hiermee was dus meteen de toon gezet. 

Uiteindelijk bleek dit echter niet voldoende om de overwinning in de wacht te slepen. De ontknoping werd een thriller van formaat: het verschil tussen de nummer 1 en nummer 3 van de ranking bedroeg een luttele 0,02 seconden. Koen Vereecke en Kasanova de la Pomme (v. Bamako de Muze) schreven de overwinning op het naam. Zij sprongen een foutloze ronde in 34,14 seconden. 

Christian Ahlmann en Dominator 2000 Z (v. Diamant de Semilly) sprongen naar de tweede plaats; Zij konden de nul behouden en klokten af in 34,15 seconden. Voor Gilles Thomas en Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze) was er een derde plaats na een foutloze ronde in 34,16 seconden. 

De top vijf werd vervolledigd door Hannes Ahlmann (Nerrado) en Gudrun Patteet (Sea Coast Valdelamadre Clooney). 

Gilles Thomas kon met zijn ander paard, Ancas S (v. Primo des Bruyeres) de zevende plek in de wacht slepen.

Klik hier voor de resultaten