Gail Demuynck gaat winnen in Kronenberg

Gail Demuynck gaat winnen in Kronenberg

In Kronenberg greep de Belgische amazone, Gail Demuynck deze ochtend de winst in de CSI1* 1.30m rubriek. Demuynck houdt zo lokale amazone, Fleur van Lier achter zich. In de Youngster finale tintte de overwinning Belgisch dankzij Karel Boonen's gefokte Kinky van 't Heike

In de 1.30m consolidation hield Demuynck als enige de chrono onder de 33 seconden met de 12-jarige Hanne Van T Leeuwerikenhof (Kashmir van 't Schuttershof). Samen met de bruine hield de Belgische zo Fleur van Lier ruim achter zich.

Van Lier volgde op de tweede plaats met onder het zadel Helrike. Het podium werd afgewerkt door Oda Charlotte Lyngvaer met onder het zadel Cizette B.

Belgisch gekleurde Youngster finale

In de Youngster finale kwalificeerden 18 combinaties zich voor de herkansing. Uiteindelijk was het Thiago Ribas Da Costa met Kinky Van 't Heike (Epleaser Van 't Heike) die de concurrentie achter zich hield. Het paard bleef net geen seconde voor op Louise Saywell met Pls Halo Diamond. Voor eigen publiek sprong Leopold van Asten naar de derde plaats.

In het zadel van VDL Groep Elegant Hero Z bleef van Asten  Lisa Nooren met Floris (Pierrot) voor.

Alle resultaten